50°12'24.8"N 16°36'14.2"E

Studio Monochrom is located in an open space, on a hillside, surrounded by fields and forests. It’s a place you need to get to. Away from everyday life, with breath-taking views, in touch with nature and true peace and quiet. It’s a place you can feel at ease, focus your mind and search your inner self.

The Building

The studio building was designed and constructed from scratch. The acoustic and architectural designs were developed side-by-side. This gave us free reign in shaping the sounds and feelings of the space.

The studio is full of natural light and the landscape streams in from the outside. The simple and minimalist solidity of the Sudeten barn integrates respectfully into the identity of the surroundings.

Us

We were brought together by a passion for sound – we are both musicians and experienced acousticians.

Our intention was to create a place that stimulates creativity via different paths. We like the idea of balancing the best global capabilities with the experience of nature and contact with the elements.