50°12'24.8"N 16°36'14.2"E

Studio Monochrom stoi w wolnej przestrzeni, na zboczu góry, otoczone łąkami i lasami. Jest to punkt do którego trzeba dotrzeć. Z dala od codzienności, z zapierającym dech w piersiach widokiem, w kontakcie z przyrodą i z prawdziwą ciszą. Tu można poczuć się swobodnie, skupić na sobie i tworzyć.

Budynek

Budynek studia został zaprojektowany i zbudowany od podstaw. Projekt akustyczny i projekt architektoniczny powstawały równolegle. To dało nam pełną wolność w kształtowaniu brzmienia oraz poczucia przestrzeni.

Studio wypełnione jest naturalnym światłem a krajobraz wlewa się wręcz do środka. Prosta i minimalistyczna bryła o kształcie sudeckiej stodoły z szacunkiem wkomponowuje się w tożsamość miejsca.

My

Połączyła nas pasja do dźwięku – obydwoje jesteśmy muzykami i doświadczonymi akustykami.

Zależało nam na tym by stworzyć miejsce, które różnymi ścieżkami pobudza twórczo. Bliska nam jest idea zrównoważenia najwyższych światowych możliwości technologicznych z doświadczeniem natury oraz kontaktem z żywiołami.